ΑΜΑΝΙΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Συστατικά: Καταπράσινο βουνό και γαλάζια θάλασσα, απαλά σεντόνια, μελωδίες πουλιών, ευωδιά ζυμωτού ψωμιού, νερά που κελαρύζουν, πλούσιο πρωινό, τοπική γαστρονομία, αρώματα λουλουδιών και βοτάνων, αυθεντική σπιτική φιλοξενία, σμαραγδένιες παραλίες, κτίρια φτιαγμένα με φυσικά υλικά, βιολογικό περιβόλι, περιηγήσεις σε λιθόστρωτα μονοπάτια, χαλάρωση στο δροσερό κήπο, βιωματικές δραστηριότητες, μαθήματα μαγειρικής.

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω στον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, στην Τσαγκαράδα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια πραγματική 'εμπειρία Πηλίου' με μια χαλαρωτική διαμονή σε αρχοντικό περιβάλλον, με ονομαστό 'από το κτήμα στο τραπέζι' πρωινό, θεματικές δραστηριότητες με πεζοπορίες σε μονοπάτια, κυνήγι μανιταριού, γαστρονομικές αναζητήσεις, επίσκεψη στο βοτανικό μας κήπο και το βιολογικό περιβόλι.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Η ΑΜΑΝΙΤΑ αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές στο Πήλιο, συνδυάζοντας τις παροχές ενός ξενοδοχείου με το μικρό μέγεθος και τη φιλικότητα ενός παραδοσιακού ξενώνα. Διαθέτει 8 χώρους φιλοξενίας διαφορετικών μεγεθών και δυναμικότητας, που στεγάζονται σε τρία κτίρια, το κυρίως Σπίτι, το Παράσπιτο και το Καλύβι στο Βοτανόκηπο.

πέτρινη σουίτα

3 Άτομα, Ιδιωτικό μπάνιο.

κουκούλι

1 Άτομο, Ιδιωτικό μπάνιο

ηώ

2 Άτομα, Ιδιωτικό μπάνιο

δίδυμοι

2 Άτομα, Ιδιωτικό μπάνιο

σουίτα Αιγαίο

3 Άτομα, Ιδιωτικό Μπάνιο.

βασιλομανίταρο

4 Άτομα, Κουζινάκι, Ιδιωτικό μπάνιο, Living room, Αυλή.

anima maris

3 Άτομα, Εξοπλισμός καφέ, Αυλή, Τζάκι, Ιδιωτικό μπάνιο.

anima montis

2 Άτομα, Εξοπλισμός καφέ, Αυλή, Τζάκι, Ιδιωτικό μπάνιο.

τίλια

ευρύχωρο διαμέρισμα, φωτεινό με ξεχωριστή είσοδο και δικιά του αυλή

κεραμείο

διώροφη αυτόνομη κατοικία δυο υπνοδωματίων με συνεχόμενο ισόγειο αυτόνομο studio

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

Το πρωινό μας, μια βραβευμένη γαστρονομική εμπειρία, με στόχο τη γευστική γνωριμία με τα γαστρονομικά θαύματα του Πηλίου και με μοναδικά ελληνικά προϊόντα. Στηρίζεται στη ‘Μεσογειακή διατροφή’, την τοπικότητα και εποχικότητα των υλικών. Είναι φτιαγμένο από τα χέρια μας και από 'το κτήμα στο τραπέζι', καθώς συλλέγουμε κάθε μέρα και προσφέρουμε τα λαχανικά και φρούτα του βιολογικού μας κήπου.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η ΑΜΑΝΙΤΑ είναι ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς βρίσκεται κοντά στις καλύτερες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου. Από τις πιο πολυσύχναστες μέχρι τις πιο απόμερες, όλες έχουν μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε, θαλασσοσπηλιές με τη δική τους μικροσκοπική αμμουδιά, απόμερους ορμίσκους, ρυάκια και καταρράκτες.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται μέσα σε ένα βιολογικό περιβόλι 3,5 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει το βοτανόκηπο, τον οπωρώνα και το μπαξέ με τα εποχιακά λαχανικά. Οι φιλοξενούμενοι μας μπορούν να περιηγηθούν το περιβόλι, και να χαλαρώσουν στους χώρους ξεκούρασης που έχουν διαμορφωθεί. Στο βοτανόκηπο καλλιεργούμε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά βότανα της περιοχής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στην ΑΜAΝΙΤΑ προσφέρουμε βιωματικές δραστηριότητες, σε μια σπιτική ατμόσφαιρα. Κάντε τη γνωριμία της Πηλιορείτικης «Κουζίνας της φτώχειας», με τις απλές, φυσικές και πεντανόστιμες γεύσεις, και τη στενή της σχέση με την τροφοσυλλογή και με την καλλιέργεια, βοτάνων, χόρτων και λαχανικών σε μικρούς κήπους.

ΤΟ ΠΗΛΙΟ

Tο Πήλιο, γη των Κενταύρων και θερινή κατοικία των Θεών του Ολύμπου, είναι από τα κατ' εξοχήν «αρχαία» βουνά της πατρίδας μας. Η θέση του στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, η φυσική ομορφιά και ο συνδυασμός του με τη θάλασσα το κάνουν ιδανικό προορισμό για να απολαύσετε μοναδικά τοπία, αρχαίους θρύλους και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.

Receive our newsletters

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Για τις διακοπές (Άνοιξη, Καλοκαίρι & Φθινόπωρο) του 2023 ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ στην Τσαγκαράδα έχει κάποιες ειδικές προσφορές.

«Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου» δεν είναι βιβλίο μαγειρικής, αλλά ούτε και βιβλίο λαογραφίας. Είναι η προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε τους βασικούς «γαστρονομικούς μύθους» του Πηλίου μέσα από τα δικά μας μάτια. Είναι ένα βιβλίο οικογενειακό και χειροποίητο, φτιαγμένο σαν κουρελού από παράδοση, ιστορίες, συνταγές, αναζητήσεις στο internet, συζητήσεις με γιαγιάδες, συντροφική αγάπη, ευχές της μάνας, αναμνήσεις, μύθους και βουνό.