ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην ΑΜAΝΙΤΑ προσφέρουμε βιωματικές δραστηριότητες, που παρουσιάζουν την τοπική γαστρονομία και την άμεση σύνδεσή της με την τροφοσυλλογή και την καλλιέργεια, βοτάνων, χόρτων και λαχανικών σε μικρούς κήπους. Τα προγράμματά μας είναι:

Cooking Classes: Μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης ‘κουζίνας της φτώχειας’.

Ημέρες: Κάθε Τρίτη και Παρασκευή από Μάιο έως Σεπτέμβριο

Ώρα: 5:00 – 8:30 μ.μ.

Διάρκεια : 3,5 ώρες

Άτομα: 4 έως 10

Περιγραφή: Μια ‘farm to table’ εμπειρία, που ξεκινά με επίσκεψη στο βοτανόκηπο και το βιολογικό περιβόλι του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ για συλλογή των πρώτων υλών. Μεταφερόμαστε στην κουζίνα, όπου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της γαστρονομίας του Πηλίου, που βασίζεται κυρίως στα άγρια και καλλιεργούμενα βότανα, χόρτα και λαχανικά. Μαγειρεύουμε τοπικές συνταγές, όπως ακόμη μαγειρεύονται στα σπίτια και παρουσιάζονται στο βιβλίο μας ‘οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου – ιστορίες και μαγειρέματα στο Πήλιο’, πίνοντας τσίπουρο. Τρώμε όλοι μαζί με συνοδεία τοπικού τυριού και βιολογικού τοπικού κρασιού.

Το δείπνο περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτα, τοπικό τυρί, ζυμωτό ψωμί και 2 πιάτα που θα μαγειρέψει η ομάδα. Τελειώνει με γλυκό του κουταλιού για το οποίο φημίζεται η περιοχή. Τα πιάτα είναι διαφορετικά κάθε εποχή, καθώς γίνονται με εποχικές πρώτες ύλες.

Για συμμετοχή και τιμές εδώ

Υπάρχουν άλλα 3 προγράμματα κατόπιν συνεννόησης και αποκλειστικά για τους φιλοξενούμενους του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ:

 

Farm to table experience: Γνωριμία με την σπιτική Πηλιορείτικη ‘κουζίνα της φτώχειας’ και σπιτικό δείπνο ‘από το κτήμα στο τραπέζι’

 

Περιγραφή: Παρουσίαση των βασικών στοιχείων που συνθέτουν την παραδοσιακή κουζίνα της φτώχειας του Πηλίου, που χαρακτηρίζεται από την αφθονία των χόρτων, των άγριων μανιταριών, των ζαρζαβατικών και των φρούτων, καθώς και τη σχετική έλλειψη του κρέατος και των επεξεργασμένων τροφών.

 

Γευσιγνωσία ελαιολάδου: Συνδυάζοντας τόσο γνώσεις της δημιουργίας και μεταποίησης του καρπού της ελιάς όσο και των χαρακτηριστικών του, ο ταξιδιώτης εμπλέκεται ενεργά σε ένα αστείρευτο γαϊτανάκι χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία με οδηγό τον Κωνσταντίνο Πατιστή.

Ιδιωτικά γεύματα:

Σε συνεργασία με την ‘Terpsis Experiences Team’.

Μια εμπειρία fine dinning, μια μελωδία των υλικών και της παράδοσης του τόπου δίπλα στις φωτιές με απώτερο σκοπό την κορύφωση των γεύσεων και την απογείωση των αισθήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο έντυπο δωματίου.