ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ είναι ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς βρίσκεται κοντά στις καλύτερες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου.

Μυλοπόταμος

Η γνωστότερη παραλία της περιοχής, βρίσκεται στην Τσαγκαράδα, σε απόσταση 5 λεπτών από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ. Χωρίζεται στα 2 από βράχο με φυσική δίοδο. Το δεύτερο μέρος της παραλίας βρίσκεται κάτω από φυσική σπηλιά. Υπάρχει χώρος parking επάνω και η πρόσβαση γίνεται με σκαλάκια. Είναι οργανωμένη και υπάρχει μπαρ και εστιατόρια.

Φακίστρα

Mικρή παραλία της Τσαγκαράδας με άγρια ομορφιά και δύσκολη πρόσβαση, σε απόσταση 5 λεπτών από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ. Παρκάρετε σε ένα πλάτωμα και κατεβαίνετε από μονοπάτι μέτριας βατότητας για άλλα 5 λεπτά.

Νταμούχαρη

Παραλία με χοντρό βότσαλο, σε απόσταση 15 λεπτών από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ. Πρόσβαση με αυτοκίνητο από το δρόμο προς Άγιο Ιωάννη στρίβοντας δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα. Υπάρχει χώρος parking και κατεβαίνετε από μικρό μονοπάτι. Υπάρχουν εστιατόρια.

Παπά Νερό

Πολύ μεγάλη παραλία με άμμο, σε απόσταση 15 λεπτών από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, Βρίσκεται στα δεξιά από το camping του Αγ. Ιωάννη. Υπάρχει χώρος parking. Ιδανική για παιδιά, καθώς το Καλοκαίρι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτοκίνητα. Οργανωμένη, υπάρχουν και εστιατόρια.

Πλάκα

Όμορφη μεγάλη παραλία με ποταμάκι, φυσικές σκιές και εκπληκτικό χρώμα νερών, σε απόσταση 20 λεπτών από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ. Παρκάρετε αριστερά στο λιμάνι του Άγιου Ιωάννη και προσεγγίζετε την παραλία από μικρό μονοπάτι. Οργανωμένη κατά ένα μέρος με μπαρ στο τέλος της παραλίας.

Λημνιώνας

Ωραία παραλία με άγρια ομορφιά, σε απόσταση 20 λεπτών από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ. Η πρόσβαση γίνεται από δρόμο κακής βατότητας, μετά το χωριό Ξουρίχτι. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί εστιατόριο στην περιοχή. Δίπλα υπάρχει μικρότερη παραλία για γυμνισμό.

Άγιοι Σαράντα

Όμορφη μεγάλη παραλία με γαλανά νερά. Πρόσβαση από το χωριό Μακρυράχη. Έχει οργανωμένα τμήματα, καθώς και καφέ και εστιατόρια.