ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Πήλιο, αυτό το αρχαίο βουνό, το γεμάτο δάση, παραδοσιακούς οικισμούς, πέτρινα μονοπάτια, παλιές εκκλησίες και θαυμάσιες παραλίες είναι ο παράδεισος για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με δραστηριότητες στη φύση. Ειδικά η Τσαγκαράδα βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση, σε ίση απόσταση από τη θάλασσα & το βαθύ δάσος.

Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ αξιοποιώντας τη θέση του στην Τσαγκαράδα, πάνω στο δίκτυο των μονοπατιών, ανάλογα με την εποχή, οργανώνει μια σειρά από δραστηριότητες.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Το Πήλιο είναι ο παράδεισος των πεζοπόρων, καθώς αφενός η εγγύτητα βουνού & θάλασσας και αφετέρου το καταπράσινο περιβάλλον με τα μεγάλα δένδρα και τα αρχαία μονοπάτια, έχουν να προσφέρουν πολλές διαδρομές για όλες τις ηλικίες και με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας. Η γύρω από τον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορίες σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον, όλες τις εποχές του χρόνου, με διαδρομές για όλες τις ηλικίες και με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Στον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, στην Τσαγκαράδα Πηλίου, λατρεύουμε τα άγρια μανιτάρια και θέλουμε να μυήσουμε και τους καλεσμένους μας στα μυστικά τους. Οργανώνουμε το κυνήγι μανιταριών ...με γαστρονομική κατάληξη. Στα θεματικά Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας θα σας γνωρίσουμε τα καλογεράκια, τις βασίλες, τις γουργουλιάνες, τα νεραντζάκια αλλά και ...τα ζουρλομανίταρα. Στις θεματικές μανιταρογνωσίας, ανεβαίνουμε στο βουνό μας το Πήλιο, στο δάσος της καστανιάς και της οξιάς και ψάχνουμε κάτω από δέντρα και θάμνους με στόχο να βρούμε, να αναγνωρίσουμε και να φωτογραφήσουμε όσο περισσότερα είδη μανιταριών γίνεται. Να γεμίσουμε τα καλάθια μας μόνο με τα φαγώσιμα και να τα απολαύσουμε στον ξενώνα με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΧΟΡΤΩΝ, ΒΟΤΑΝΩΝ & ΚΑΡΠΩΝ

Από την Άνοιξη έως και το Φθινόπωρο το Πήλιο είναι γεμάτο αυτοφυείς ή και καλλιεργούμενους γαστρονομικούς θησαυρούς. Τρυφερά βλαστάρια (οβριές, σπαράγγια, φτέρες, τσιτσίραβλα), βρώσιμα άγρια χόρτα, μυρωδάτα βότανα (ρίγανη, φασκόμηλο), θεραπευτικά λουλούδια (βάλσαμο, σαμπούκο), κεράσια, βύσσινα, άγρια βατόμουρα, δαμάσκηνα, τζάνερα, μήλα αχλάδια, κυδώνια, σταφύλια, λωτούς, καρύδια & κάστανα! Στον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στην Τσαγκαράδα, αδράχνουμε την ευκαιρία να μάθουμε στους φιλοξενούμενούς μας τη συλλογή και τη χρήση αυτών των γευστικών θησαυρών. Φροντίζουμε στις πεζοπορίες και τους περιπάτους μας, να τα μαζεύουμε για να τα αξιοποιήσουμε γαστρονομικά στο πρωινό μας.

Άλλες δραστηριότητες στην περιοχή

Στην Τσαγκαράδα, την περιοχή γύρω από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ και στο Πήλιο μπορείτε ακόμη να κάνετε:

 • Hiking: οργανωμένες πεζοπορίες με οδηγό στην περιοχή της Τσαγκαράδας από τη ‘Hike away in Pelion
 • Sea Kayak: Όργανωμένες δραστηριότητες με sea kayak & SUP προσφέρει η Shakayak από το λιμανάκι της Νταμούχαρης και η ‘Pelion Secrets‘ από την παραλία του Χορευτού.
 • Mountain bike: έχουν χαραχτεί διαδρομές για mountain bikers με εμπειρία, όπως από την Τσαγκαράδα έως το εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου και επιστροφή από τη συνοικία των ταξιαρχών. Mountain bikes μπορείτε να προμηθευτείτε από την ‘Bike or Hike’.
 • Ιππασία: Ο Γιώργος Ρηγάκης έμπειρος οδηγός στην περιοχή, προσφέρει βόλτες με άλογο. Επικοινωνείστε στο 6937511551. Μια άλλη εμπειρία οργανωμένης ιππασίας μπορείτε να έχετε στην Κορώπη κοντά στις Μηλιές από τον ‘ΙΦΟΜ‘.
 • Επισκέψιμα οινοποιεία – δοκιμή κρασιού: μέσα σε βιολογικό αμπελώνα στην περιοχή της Αργαλαστής βρίσκεται το επισκέψιμο οινοποιείο της οικογένειας Πατιστή. τηλ. 24230 54353
 • Αναρρίχηση: έχουν δημιουργηθεί πεδία αναρρίχησης στο Μυλοπόταμο και αλλού.
 • Canyoning: εξαιρετικές διαδρομές στο φαράγγι του Μυλοπόταμου & της Φακίστρας. Στην περιοχή δραστηριοποιείται η ‘Mountain Escapes‘.
 • Μαθήματα μαγειρικής: η Φάρμα Καραίσκου στην Πορταριά οργανώνει μαθήματα μαγειρικής.
 • Καταδύσεις: η ZumboSUB προσφέρει καταδύσεις στην παραλία Καλιφτέρη στην Άφησο.
 • Μουσεία: στην Ανακασιά το Μουσείο Θεόφιλου, στην Άνω Γατζέα Μουσείο Ελιάς & Λαδιού, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Μουσείο του γλύπτη Νικόλα, στο Βόλο το μουσείο βιομηχανικής ιστορίας στην κεραμουργία Τσαλαπάτα, στο Λαύκο το μουσείο ραδιοφώνου, στο Κατηχώρι το παραδοσιακό ελαιοτριβείο Χατζηγιάνη, στα Πευκάκια ο παραδοσιακός ταρσανάς Χριστόπουλου, στο Βόλο το λαογραφικό κέντρο στο σπίτι του Κίτσου Μακρή, στην Άνω μεριά στο φούρνο Βελέτζα υπάρχουν 9 τοιχογραφίες του Θεόφιλου. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου υπάρχει πλούσια συλλογή από αρχαιότητες της περιοχής.
 • Αρχαιολογικοί χώροι: Στο Σέσκλο και το Διμήνι υπάρχουν προιστορικοί οικισμοί.
 • Το τραινάκι: Βόλτα με το μυθικό τραινάκι του Πηλίου από τα Άνω Λεχώνια στις Μηλιές και επιστροφή.

Χιονοδρομικό

Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου λέγεται ‘Αγριόλευκες‘ και δημιουργήθηκε το 1967. Με ψηλότερο σημείο τα 1471 μ., βρίσκεται λίγο πριν τα Χάνια σε 35 λεπτά απόσταση από τον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ και την Τσαγκαράδα.

Οι κύριες πίστες κατάβασης είναι τρείς (“Θέτις”, “Φαλκονέρα”, “Πανόραμα”), μια πίστα για αρχαρίους και μια πίστα δρόμου αντοχής. Διαθέτει 2 εναέριους αναβατήρες με μονό κάθισμα, ένα διθέσιο και 2 συρόμενους με δυνατότητα να εξυπηρετήσουν 500 άτομα την ώρα.

Το δυνατό του σημείο είναι αφενός μεν η πανοραμική θέα, μοναδικής ομορφιάς σε δυο θάλασσες (Αιγαίο και Παγασητικό), που απολαμβάνουν οι σκιέρ καθώς κατεβαίνουν και αφετέρου η δυνατότητα να κρατάει το χιόνι μέχρι την Άνοιξη.

Το χιονοδρομικό διαθέτει εστιατόρια, café, ιατρείο, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού και 3 μεγάλα parking.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210 92600, 24280 73719