ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΦΥΣΗ

Μοιραστείτε τη μαζί μας!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Γνωρίσαμε το Πήλιο στα μέσα της δεκαετίας του 80. Τότε μετά τις σπουδές μου στα οικονομικά, έκανα τη στρατιωτική μου θητεία στην Αεροπορία, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Όταν είχα έξοδο έβγαινα στο Βόλο και τη γύρω περιοχή. Τα Σαββατοκύριακα που είχα άδεια, ερχόταν η Μαριάννα να με δει και κάναμε εκδρομές στο Πήλιο. Ένα βράδυ κοιμηθήκαμε με sleeping bags στην παραλία του Παπά Νερό. Ήμασταν μόνοι μας σε όλη την παραλία και λιγοστά φώτα σπιτιών τρεμόπαιζαν πίσω στο βουνό. Πάνω ο ουρανός άστραφτε από αστέρια. Φυσούσε ένα δροσερό αεράκι κι ένα πεφταστέρι διέγραψε μια φωτεινή τροχιά και έσβησε. Δεν θυμάμαι αν έκανα ευχή, αλλά η φωτεινή τροχιά του χάραξε τη μνήμη μου. Από τότε συνεχίσαμε να επισκεπτόμαστε το Πήλιο συχνά σαν τουρίστες. Η αγάπη μας για αυτό και ιδιαίτερα για την Τσαγκαράδα, μας έσπρωξε σχεδόν μαγικά το 1992, να αγοράσουμε την έκταση που βρίσκεται σήμερα το ΑΜΑΝΙΤΑ. Δεν είχαμε καμιά ξεκάθαρη ιδέα του τι θέλουμε να κάνουμε, μάλλον να χτίσουμε ένα μικρό εξοχικό σπιτάκι για ξεκούραση. Μετά από μια δεκαετία, το 2002 αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δώσουμε ξανά ζωή στα ερείπια του παλιού αρχοντικού και να το μοιραζόμαστε με φίλους επισκέπτες μετατρέποντάς το σε ξενώνα. Στα 4 χρόνια που διάρκεσε αυτή η περιπέτεια της ανακατασκευής, αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε πραγματικά και να ζούμε από κοντά αυτό το υπέροχο βουνό, που οι αρχαίοι Έλληνες το προίκισαν με ένα σωρό μύθους με πιο γνωστό το μύθο των Κενταύρων.

Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2006. Από τότε αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και αποτοξίνωση από τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής με ζεστή ατμόσφαιρα και προσωπική φροντίδα. Τα κτήρια του ξενώνα βρίσκονται μέσα σε ένα βιολογικά καλλιεργούμενο κτήμα, που περιλαμβάνει κήπο με βότανα, οπωρώνα και βιολογικό περιβόλι.

Οι φιλοξενούμενοι μας έχουν εύκολη πρόσβαση σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου, και μπορούν να πάρουν μέρος μαζί μας σε θεματικές δραστηριότητες στη φύση με γαστρονομική κατάληξη, όπως πεζοπορίες, περιπάτους, συλλογή καρπών και άγριων βοτάνων, κυνήγι μανιταριών ή σε μαθήματα μαγειρικής και εργαστήρια σχετικά με τα Πηλιορείτικα βότανα και τη χρήση τους στη θεραπεία και την κουζίνα. Το βραβευμένο πρωινό μας αξιοποιεί τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα από το περιβόλι μας και τα προϊόντα μικρών τοπικών παραγωγών.

Book this room today and reserve your spot.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Το ζευγάρι πίσω από την Αμανίτα

Φιλάρετος Ψημμένος

Ιδιοκτήτης ξενώνα
Mushroom enthusiast and culinary activist

Μαριάννα

Ιδιοκτήτρια ξενώνα
Mistress of the Kitchenville

GET IN TOUCH

Contact us by any means.

Give Us a Call

Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Nullam eget urna mollis ornare vel eu vistos un mollis.

Send Us an Email

Lorem id ligula porta felis euismod semper. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu vistos un surlace leo.

Drop By and Talk

Etiam cursus sapien quis ligula rhoncus, quis sollicitudin dolor ultricies. Cras tempus aliquet quam.