ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Νιώστε την ουσία του μαγικού βουνού μας.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Εξερευνήστε την Τσαγκαράδα

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

Το βραβευμένο πρωινό μας

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η ΑΜΑΝΙΤΑ είναι ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς βρίσκεται κοντά στις καλύτερες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου. Από τις πιο πολυσύχναστες μέχρι τις πιο απόμερες, όλες έχουν μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε, θαλασσοσπηλιές με τη δική τους μικροσκοπική αμμουδιά, απόμερους ορμίσκους, ρυάκια και καταρράκτες.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην ΑΜAΝΙΤΑ προσφέρουμε βιωματικές δραστηριότητες, σε μια σπιτική ατμόσφαιρα. Κάντε τη γνωριμία της Πηλιορείτικης «Κουζίνας της φτώχειας», με τις απλές, φυσικές και πεντανόστιμες γεύσεις, και τη στενή της σχέση με την τροφοσυλλογή και με την καλλιέργεια, βοτάνων, χόρτων και λαχανικών σε μικρούς κήπους.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Τα πηλιορείτικα περιβόλια ήταν ονομαστά σε όλη τη Θεσσαλία για την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων τους. Φρόντιζε το βουνό με το πλούσιο έδαφος, βοηθούσαν και οι άφθονες βροχές.

Does this look like fun? Check out our accommodations.

Η ΦΥΣΗ

Την τελευταία δεκαετία που περπατάμε στα μονοπάτια και στο δάσος του αγαπημένου μας βουνού αναζητώντας μανιτάρια, βλαστάρια, βότανα, άγριους καρπούς διασταυρωθήκαμε συχνά με τις αρχοντικές κυρίες του φυτικού βασιλείου, τις ορχιδέες.

ΤΟ ΠΗΛΙΟ

Το Πήλιο είναι από τα κατ' εξοχήν «αρχαία» βουνά της πατρίδας μας. Η θέση του στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, η ομορφιά, ο πλούτος των φυσικών πόρων και ο συνδυασμός του με τη θάλασσα (Αιγαίο & Παγασητικό κόλπο), το έκαναν γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια.

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

Το Ανατολικό Πήλιο είναι η ‘άγρια' μεριά του γλυκού βουνού, καθώς ξεκινάει από τις δασωμένες ψηλές κορυφές και καταλήγει στο Αιγαίο σχηματίζοντας μια βραχώδη ακτή που κρύβει ονειρεμένες παραλίες.

Does this look like fun? Check out our accommodations.

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΩΙΝΟ

Για μας στον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ το πρωινό αποτελεί βασικό στοιχείο της 'εμπειρίας Πηλίου', που θέλουμε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας. Στηρίζεται στις αρχές της ‘Μεσογειακής διατροφής’ και της τοπικότητας και εποχικότητας των υλικών.