ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

Για μας στον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ το πρωινό αποτελεί βασικό στοιχείο της ‘εμπειρίας Πηλίου‘, που θέλουμε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας. Στηρίζεται στις αρχές της ‘Μεσογειακής διατροφής’ και της τοπικότητας και εποχικότητας των υλικών. Είναι πλούσιο σε λαχανικά και φρούτα, παρασκευάσματα από δημητριακά, λάδι, τυρί, γαλακτοκομικά και με περιορισμένη χρήση κρέατος. Flexitarian diet στηριγμένη στην Πηλιορείτικη παράδοση.

Γι’ αυτό:

  • Διαρκεί από τις 8:30 – τις 11:00 π.μ., ώστε να υπάρχει άνεση χρόνου, που μεγιστοποιεί την απόλαυση.
  • Είναι σερβιριζόμενο, ώστε αφενός να μπορούμε να περιποιηθούμε τον κάθε φιλοξενούμενο χωριστά και αφετέρου να μπορεί να απολαύσει τα εδέσματα στη σωστή για το καθένα ώρα και θερμοκρασία.
  • Αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Ελληνικά και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, με στόχο τη γευστική γνωριμία με γνωστά και άγνωστα γαστρονομικά θαύματα του Πηλίου.
  • Προσπαθούμε το μεγάλο μέρος των εδεσμάτων να παρασκευάζεται από εμάς. Οι μαρμελάδες, το χειροποίητο ζυμωτό ψωμί, οι πίτες και τα πιτάκια, τα κέικ και τα γλυκά είναι δικά μας δημιουργήματα.
  • Είναι από ‘το κτήμα στο τραπέζι’, καθώς συλλέγουμε κάθε μέρα και προσφέρουμε στο πρωινό τα λαχανικά και φρούτα που καλλιεργούμε στο βιολογικό μας κήπο. Έχουμε δικές μας κυψέλες για το μέλι. Δίνουμε προτεραιότητα και στηρίζουμε τοπικούς παραγωγούς για τυρί, ελαιόλαδο και αλεύρι.
  • Τηρούμε αυστηρά την εποχικότητα των υλικών και αξιοποιούμε την πηλιορείτικη φύση για να πλουτίσουμε το πρωινό μας, προσθέτοντας βότανα, αρωματικά χόρτα (σπαράγγια, οβριές) ή άγρια μανιτάρια στις ομελέτες, ώριμα φρούτα στην εποχή τους (τζάνερα, δαμάσκηνα, βανίλιες, βατόμουρα, αχλάδια, μήλα, λωτούς, φθινοπωρινά μούσμουλα).
  • Μπορούμε να προσφέρουμε (όταν μας έχετε ενημερώσει πριν την άφιξή σας) πρωινό χωρίς γλουτένη ή και καζείνη.

Χάρις στις προσπάθειές μας αυτές το πρωινό μας έχει γίνει μια γαστρονομική εμπειρία, που έχει βραβευτεί από το Βήμα Gourmet και ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ συμμετέχει από τους πρώτους και έχει πιστοποιηθεί και βραβευτεί για το Ελληνικό Πρωινό από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.