ΟΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ

Tι είναι το βιβλίο

Από το 2006 που λειτουργεί ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ στην Τσαγκαράδα, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε δημιουργικά την τοπική γαστρονομία. Στο ταξίδι αυτό συλλέξαμε πληροφορίες, συνταγές και ζήσαμε ιστορίες, που μοιραζόμαστε με τους επισκέπτες μας. Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός τους για το υλικό αυτό, μας έδωσαν το έναυσμα να το καταγράψουμε. Συγκεντρώνοντας το και δημοσιοποιώντας το μέσω του βιβλίου, πιστεύουμε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι στην προστασία της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής, τιμάμε την ιστορία των οικογενειών μας, δείχνουμε πώς οι άνθρωποι στα χρόνια της φτώχειας επιβίωσαν και εξελίχτηκαν, στηριζόμενοι σε ότι παράγονταν στον τόπο τους. Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν 34 ιστορίες και 64 συνταγές, που ενώνουν το χτες και το σήμερα, το βουνό και τη θάλασσα, το περιβόλι και το βοτανόκηπο και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι στην αυλή μας.

«Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου» δεν είναι βιβλίο μαγειρικής, αλλά ούτε και βιβλίο λαογραφίας. Είναι η προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε τους βασικούς “γαστρονομικούς Μύθους” του Πηλίου μέσα από τα δικά μας μάτια. Είναι ένα βιβλίο οικογενειακό και χειροποίητο, φτιαγμένο σαν κουρελού από παράδοση, ιστορίες, συνταγές, αναζητήσεις στο internet, συζητήσεις με γιαγιάδες, συντροφική αγάπη, ευχές της μάνας, αναμνήσεις, μύθους και βουνό.

Ο συγγραφέας

Ο Φιλάρετος αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, από νωρίς αισθάνθηκε ότι του λείπει η θάλασσα. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, δούλεψε χρόνια σαν στέλεχος marketing, αλλά τελικά προτίμησε να γίνει ξενοδόχος στην Τσαγκαράδα, κυνηγός μανιταριών, τροφοσυλλέκτης και βιολογικός καλλιεργητής. Συνηθίζει να μιλάει στα φυτά όταν τα ποτίζει και να αγκαλιάζει δέντρα στο δάσος. Του αρέσει να συζητάει με γιαγιάδες για θέματα μαγειρικής. Είναι μαζί με την Μαριάννα εδώ και 37 χρόνια και έχουν 2 παιδιά το Νίκο και τη Ζωή. Τον τελευταίο καιρό έχει πολύ περισσότερες αμφιβολίες από βεβαιότητες. Παρόλα αυτά συνεχίζει να φυτεύει δένδρα.

Πώς θα το αποκτήσετε

Η τιμή του βιβλίου είναι 10 ευρώ συν τα ταχυδρομικά έξοδα αποστολής (για Ελλάδα με απλό ταχυδρομείο είναι 3 ευρώ, για Ευρώπη 5 ευρώ, για χώρες εκτός Ευρώπης 8 ευρώ)

Μπορείτε να το αποκτήσετε είτε με κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαρισμό μας, με πιστωτική κάρτα, είτε με πληρωμή μέσω paypal. Για παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο info@amanita.gr γράφοντας αν θέλετε την ελληνική ή την αγγλική έκδοση και τον τρόπο πληρωμής που επιλέγετε.