ΜΑΝΙΤΑΡΟΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, τον Οκτώβριο του 2006, ευτυχήσαμε να οργανώσουμε με επιτυχία κυνήγι μανιταριών, που συνεχίζεται με μανιταροτσιμπούσι. Από τότε κάθε Ιούνιο & Φθινόπωρο χωνόμαστε βαθιά στο δάσος, συνδυάζοντας τη λαχτάρα και την ικανοποίηση του κυνηγιού με τη χαρά της παρέας των φιλοξενούμενών μας, που έρχονται ειδικά για να ζήσουν την περιπέτεια αυτή.

Δάσκαλοί μας στην αναζήτηση των μανιταριών έγιναν μερικοί από τους πιο διάσημους μανιταροκυνηγούς του Ανατολικού Πηλίου. Αυτοί μας έμαθαν να μαζεύουμε το Νεραντζάκι (Amanita ceasarea), το Καλογεράκι ( Boletus edulis), το Bασιλομανίταρο ( Boletus aereus) και τις Γουργουλιάνες (Macrolepiota procera). Αργότερα Γάλλοι φιλοξενούμενοι μας έδειξαν τα Αρνάκια (Hydnum repantum) και τις Μαύρες Τρομπέτες και τέλος από τα σπουδαία βιβλία μανιταροσυλλογής που κυκλοφορούν αναγνωρίσαμε τις Ανοιξιάτικες Ρούσουλες (Russula virescens), τα άγρια πλευρώτους (pleurotus ostreatus), τις Κανθαρέλες (Cantharellus cibarius) και τα Κουνουπιδάκια (Ramaria aurea)

Από τότε και κάθε χρόνο στα σεμινάρια μανιταρογνωσίας & μανιταροφαγίας εκπαιδεύουμε πάνω από 150 άτομα στην αναζήτηση και αναγνώριση μανιταριών, καθώς και στη γευστική τους απόλαυση! Το κυνήγι μανιταριών του Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στο Πήλιο προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη ικανοποίηση παίρνουμε όταν μυούμε στην αναζήτηση μανιταριών παιδιά της πόλης και νοιώθουμε τη μεγάλη τους χαρά τους καθώς ανακαλύπτουν ότι έχουν μέσα τους την αρχέγονη γνώση της τροφοσυλλογής!