Σπετζοφάι

Το σπετζοφάι είναι ένα τυπικό καλοκαιρινό φαγητό του Πηλίου, μια σοφή συνταγή για ένα γρήγορο φαγητό, που να συνδυάζει τα εν αφθονία καλοκαιρινά υλικά (πιπεριές, ζαρζαβατικά), με το λουκάνικο σαν πηγή πρωτεΐνης και να χρειάζεται λίγο χρόνο για την εκτέλεσή του.

Υλικά

  • Λουκάνικο (Το πηλιορείτικο λουκάνικο παρασκευάζεται κατά κύριο λόγο από γίδινο, πρόβειο και λίγο χοιρινό κρέας)
  • πράσινες πιπεριές
  • πατάτα
  • μελιτζάνα
  • σπέντζα (καυτερή πιπεριά)
  • σάλτσα ντομάτας
  • τσίπουρο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι βάζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες, με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  2. Το γυρίζουμε και από τις 2 μεριές να ροδίσει. Το αφαιρούμε και το κρατάμε σε ένα πιάτο. Αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ αφαιρούμε και το μεγαλύτερο μέρος του λίπους.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζαρζαβατικά κομμένα σε φέτες. Τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα να τσιγαριστούν ελαφρά.
  4. Σβήνουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με ένα ποτήρι νερό.
  5. Προσθέτουμε τα λουκάνικα & την καυτερή πιπερίτσα (σπέντζα) και το αλάτι.
  6. Βράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα (περίπου 15').

Που είμαστε

Δείτε την ακριβή τοποθεσία του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στον χάρτη.

Σπετζοφάι

Πηλιορίτικες συνταγές

Με μανιτάρια, με φτέρη, με ανθούς από κολοκύθα...

παραλία

Παραλίες

Οι ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου στα πόδια σας.

Διεύθυνση

  • Τσαγκαράδα Πηλίου
    37012 Ελλάδα

    Στοιχεία εταιρίας

Επικοινωνία

  • 24260 49707
  • 694 5878672
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καιρός

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Τσαγκαράδα από το Accuweather.

Newsletter

Γραφτείτε για να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας.
captcha