Κρίταμα τουρσί

Τα κρίταμα είναι φυτά που βρίσκονται στα βράχια δίπλα στη θάλασσα σε όλες τις ακτές του Ανατολικού Πηλίου. Μαζεύονται τον Ιούνιο και γίνονται τουρσί. Τα χρησιμοποιούμε για να νοστιμέψουν τη ντοματοσαλάτα ή σαν μεζέ για τσίπουρο.

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κρίταμα από τα ξερά ή κίτρινα φύλλα. Τα ξεπλένουμε καλά με νερό.
  2. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα ζεματίζουμε, προσέχοντας να μη βράσουν πολύ.
  3. Παρασκευάζουμε άλμη, δυαλύωντας σιγά – σιγά αλάτι σε νερό. Η άλμη μας είναι έτοιμη όταν ένα ωμό αυγό στέκεται όρθιο στο υγρό.
  4. Βάζουμε τα βρασμένα κρίταμα στην άλμη και ρίχνουμε ελαιόλαδο, τόσο όσο για να καλυφθεί η επιφάνειά τους για να μη μουχλιάσουν.

Που είμαστε

Δείτε την ακριβή τοποθεσία του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στον χάρτη.

Σπετζοφάι

Πηλιορίτικες συνταγές

Με μανιτάρια, με φτέρη, με ανθούς από κολοκύθα...

παραλία

Παραλίες

Οι ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου στα πόδια σας.

Διεύθυνση

  • Τσαγκαράδα Πηλίου
    37012 Ελλάδα

    Στοιχεία εταιρίας

Επικοινωνία

  • 24260 49707
  • 694 5878672
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καιρός

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Τσαγκαράδα από το Accuweather.

Newsletter

Γραφτείτε για να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας.
captcha