Τσιτσίραβλα τουρσί

Τσιτσιραβλιά είναι το τοπικό όνομα για την άγρια φιστικιά, που φύεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά μόνο στο Πήλιο από τα τρυφερά βλαστάρια της γίνεται ένα πολύ νόστιμο τουρσί. Μαζεύονται γύρω στο Πάσχα, όταν έχουν μήκος 3 – 5 εκατοστά.

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα τσιτσίραβλα σε βραστό νερό και τα ζεματίζουμε.
  2. Παρασκευάζουμε άλμη, δυαλύωντας σιγά – σιγά αλάτι σε νερό. Η άλμη μας είναι έτοιμη όταν ένα ωμό αυγό στέκεται όρθιο στο υγρό.
  3. Βάζουμε τα τσιτσίραβλα στην άλμη προσθέτοντας λίγες σκελίδες σκόρδου κομμένου σε λεπτά φετάκια.
  4. Σερβίρονται σαν μεζές για τσίπουρο με λάδι και λεμόνι ή ξύδι.

Που είμαστε

Δείτε την ακριβή τοποθεσία του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στον χάρτη.

Σπετζοφάι

Πηλιορίτικες συνταγές

Με μανιτάρια, με φτέρη, με ανθούς από κολοκύθα...

παραλία

Παραλίες

Οι ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου στα πόδια σας.

Διεύθυνση

  • Τσαγκαράδα Πηλίου
    37012 Ελλάδα

    Στοιχεία εταιρίας

Επικοινωνία

  • 24260 49707
  • 694 5878672
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καιρός

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Τσαγκαράδα από το Accuweather.

Newsletter

Γραφτείτε για να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας.
captcha