Βλαστάρια φτέρης σαλάτα

Η φτέρη είναι το πιο κοινό φυτό στο Πήλιο. Αναπτύσσεται την Άνοιξη παντού, στα ακαλλιέργητα χωράφια, στις παρυφές του δάσους, στις όχθες των δρόμων και τις περισσότερες φορές φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Η Πηλιορείτικη κουζίνα τα δύσκολα χρόνια χρησιμοποίησε τη φτέρη σαν τροφή φτιάχνοντας αρκετά νόστιμα παρασκευάσματα.

Υλικά

  • Νεαρά βλαστάρια φτέρης έως 10 εκ., που τα φύλλα τους δεν έχουν αναπτυχθεί
  • νερό
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα βλαστάρια σε κομμάτια μήκους 5 εκ., αφού τσιμπίσουμε τα φυλλαράκια τους.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και αλάτι και το βράζουμε.
  3. Όταν βράσει ρίχνουμε τα βλαστάρια στο νερό και τα ζεματάμε.
  4. Σερβίρονται σαν σαλάτα με ελαιόλαδο, ξύδι ή λεμόνι και ψιλοκομμένο σκόρδο.

Αν θέλουμε να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους ρίχνουμε μια κουταλιά σόδα.

Που είμαστε

Δείτε την ακριβή τοποθεσία του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στον χάρτη.

Σπετζοφάι

Πηλιορίτικες συνταγές

Με μανιτάρια, με φτέρη, με ανθούς από κολοκύθα...

παραλία

Παραλίες

Οι ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου στα πόδια σας.

Διεύθυνση

  • Τσαγκαράδα Πηλίου
    37012 Ελλάδα

    Στοιχεία εταιρίας

Επικοινωνία

  • 24260 49707
  • 694 5878672
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καιρός

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Τσαγκαράδα από το Accuweather.

Newsletter

Γραφτείτε για να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας.
captcha