Βιωματικές δραστηριότητες

Στην ΑΜAΝΙΤΑ προσφέρουμε βιωματικές δραστηριότητες, που παρουσιάζουν την τοπική γαστρονομία και την άμεση σύνδεσή της με την τροφοσυλλογή και την καλλιέργεια, βοτάνων, χόρτων και λαχανικών σε μικρούς κήπους. Τα προγράμματά μας είναι:

Cooking lessons: Μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης ‘κουζίνας της φτώχειας’.

Ημέρες: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 18 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 5:00 – 8:00 μ.μ.

Διάρκεια : 3,5 ώρες

Άτομα: 2 έως 8

Περιγραφή: Ξεκινάμε με επίσκεψη στο βοτανόκηπο και το βιολογικό περιβόλι του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ. Συλλογή των πρώτων υλών. Μεταφερόμαστε στην κουζίνα, όπου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της γαστρονομίας του Πηλίου, που βασίζεται κυρίως στα άγρια και καλλιεργούμενα βότανα, χόρτα και λαχανικά. Μαγειρεύουμε τοπικές συνταγές, όπως ακόμη μαγειρεύονται στα σπίτια και παρουσιάζονται στο βιβλίο μας ‘οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου - ιστορίες και μαγειρέματα στο Πήλιο’, πίνοντας τσίπουρο. Τρώμε όλοι μαζί με συνοδεία τοπικού τυριού και βιολογικού τοπικού κρασιού.

Το δείπνο περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτα, τοπικό τυρί, ζυμωτό ψωμί και 2 πιάτα που θα μαγειρέψει η ομάδα. Τελειώνει με γλυκό του κουταλιού για το οποίο φημίζεται η περιοχή. Τα πιάτα είναι διαφορετικά κάθε εποχή, καθώς γίνονται με εποχικές πρώτες ύλες.

Για συμμετοχή και τιμές εδώ

Farm to table: Γνωριμία με την σπιτική Πηλιορείτικη ‘κουζίνα της φτώχειας’ και σπιτικό δείπνο ‘από το κτήμα στο τραπέζι’

Ημέρες: από 18 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε μέρα εκτός Τρίτης Πέμπτης

Ώρα: 7:30 μ.μ.

Διάρκεια : 2 ώρες

Άτομα: 2 έως 8

Περιγραφή: Παρουσίαση των βασικών στοιχείων που συνθέτουν την παραδοσιακή κουζίνα της φτώχειας του Πηλίου, που χαρακτηρίζεται από την αφθονία των χόρτων, των άγριων μανιταριών, των ζαρζαβατικών και των φρούτων, καθώς και τη σχετική έλλειψη του κρέατος και των επεξεργασμένων τροφών.

Παρουσίαση και δοκιμή μερικών χαρακτηριστικών πιάτων της Πηλιορείτικης γαστρονομίας , όπως μαγειρεύονται ακόμη στα σπίτια και καταγράφονται στο βιβλίο μας ‘οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου – ιστορίες & μαγειρέματα στο Πήλιο’.

Το δείπνο περιλαμβάνει πιάτα (πρώτα, σαλάτα, 2 κυρίως, γλυκό) με προϊόντα άγριας συλλογής και δικής μας παραγωγής από το περιβόλι μας, ψωμί με προζύμι και τοπικό τυρί. Τα πιάτα είναι διαφορετικά ανά εποχή και μπορούν να συνοδευτούν με τοπικό βιολογικό κρασί (με έξτρα χρέωση).

Για συμμετοχή και τιμές εδώ

Υπάρχουν άλλα 2 προγράμματα κατόπιν συνεννόησης και αποκλειστικά για τους φιλοξενούμενους του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ:

Herb garden: Γνωριμία με τα βότανα & τη βοτανολογική παράδοση του Πηλίου.

Tsipouro culture: Γνωριμία με την τοπική κουλτούρα του τσίπουρου.

Που είμαστε

Δείτε την ακριβή τοποθεσία του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στον χάρτη.

Σπετζοφάι

Πηλιορίτικες συνταγές

Με μανιτάρια, με φτέρη, με ανθούς από κολοκύθα...

παραλία

Παραλίες

Οι ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου στα πόδια σας.

Διεύθυνση

  • Τσαγκαράδα Πηλίου
    37012 Ελλάδα

    Στοιχεία εταιρίας

Επικοινωνία

  • 24260 49707
  • 694 5878672
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καιρός

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Τσαγκαράδα από το Accuweather.

Newsletter

Γραφτείτε για να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας.
captcha